Termites i tèrmits

Termites

Les termites i tèrmits són insectes caminadors petits, formats per cap, tòrax i sis potes, de color transparent a blanquinós. Aquests insectes s’alimenten de cel·lulosa que pugui contenir la fusta o el paper.

En el nostre clima existeixen dos tipus: les subterrànies i les de la fusta seca.

Les subterrànies viuen sota terra i no surten mai a l’exterior, els seus nius poden estar formats per milers d’exemplars. Les de la fusta seca viuen dintre de trocs secs provinents d’arbres caiguts.

Les termites subterrànies ens suposen un gran problema en les edificacions, formen el niu a l’exterior enterrat estan a una distància de fins a 100 metres. Les obreres encarregades de buscar aliment i cuidar a la resta de la colònia, fan petits túnels subterranis buscant fusta. D’aquí ens suposen una problemàtica, ja que els nostres acabats de fusta són un aliment per elles (marcs de finestres i portes, bigues, sòcols, etc.).

Entren a les cases per el subsòl, fent-se camí per arribar a les parts de la casa construïdes amb fusta. Mengen la part interior de la fusta deixant una estreta pel·lícula exterior que les protegeix de la llum i aire. Necessiten d’aquesta capa ja que el seu cos és transparent i es deshidraten amb molta facilitat. D’aquí la problemàtica, els usuaris dels edificis no s’adonen de que tenen termites fins que la infestació està molt avançada (ens n’adonem perquè veiem que la pintura d’un marc de porta salta i sembla buit).