Insectes reptants

Paneroles

En el nostra clima les Paneroles estan formades per tres espècies:

Les tres espècies s’alimenten de pràcticament qualsevol aliment podent viure amb molt poc aliment durant llargs períodes. Són animals que poden contaminar el nostre entorn i aliments amb bacteris, salmonel·la, virus, etc.

Germànica(Blatella Germanica): Són de tamany petit i de color ros o daurat. Solen estar a llocs humits i amb presència d’aliment, típicament es troben en cuines, bars, lavabos, etc.

Americana(Periplaneta Americana): Són de gran tamany i de color marró fosc. Solen estar a llocs humits i també a subterranis. Tenen molta força i són hàbils trepadores.

Oriental(Blatta Orientalis): Són de gran tamany i de color negre. Solen estar a les zones baixes de les edificacions inclòs dintre del clavegueram. Per la nit poden sortir i buscar aliment dintre d’edificis. Solen amagar-se de la llum solar.
Insectes reptants

Formigues

Són una família d’insectes socials formant colònies. Les colònies estan formades per obreres, soldats i reines. Entren a les edificacions a buscar aliment, segons l’època (si tenen cries a alimentar o no) busquen un tipus d’aliment o un altre. És fàcil trobar-les menjant sucres, fruites i aliments dolços dintre dels habitatges.

El cicle anual comença al març i acaba al novembre, essent a l’estiu el període de més proliferació de la plaga.

En els últims anys ha proliferat molt l’espècie de formiga argentina que és més petita que la formiga autòctona. És més agressiva que la autòctona, atacant-la i desplaçant-les dels seus nius. Tenen colònies molt més nombroses i més resistents.